Fiktivnim obrocima oštetili vojno vježbalište za više od 300 tisuća kuna

OSRH

Zbog osnovane sumnje da su zlouporabom položaja i ovlasti te krivotvorenjem službene isprave vojno vježbalište “Gašinci” kod Đakova oštetili za više od 300 tisuća kuna, osječko-baranjska policija kazneno će prijaviti 21 osobu, među kojima su tri rukovoditelja vježbališta, kao i jednu tvrtku.

Policija je u četvrtak izvijestila kako je istragom utvrđeno da su, od lipnja 2010. do listopada 2011. godine, tri rukovoditelja vježbališta zapovjedili djelatnicima da na obrascima za naručivanje obroka krivotvore i uvećaju, odnosno lažiraju broj djelatnika te naručuju više obroka.

Neslužbeno se doznaje kako se radi o vojnom vježbalištu “Gašinci” kod Đakova, a okrivljene se tereti da je na taj način naručeno i plaćeno više tisuća obroka iznad stvarnih potreba, ukupne vrijednosti veće od 150 tisuća kuna.

Dobavljač, trgovačko društvo s područja Slavonskog Broda, dostavljalo je hranu jednom dnevno, a obračunavalo je tri dostave dnevno te je naplatilo više od 100 tisuća kuna nego što je stvarno bilo potrebno.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više od 300 tisuća kuna, a protiv okrivljenih slijedi podnošenje kaznenih prijava, ističu u policiji.

Izvor:Lider/HINA