Evo kada i gdje možete besplatno provjeriti je li vam automobil baš siguran za vožnju

Deset godina znali su da varaju potrošače
prtsc Youtube.com

Pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, u tijeku je preventivno-sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti vozila”. Akciju provode HAK, CVH i stanice za redovni tehnički pregled vozila.

U sklopu akcije će od 25. do 30. studenog ove godine biti omogućen besplatni tehnički pregled svim vlasnicima vozila, koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u RH (osim vlasnicima čija su vozila, u tom razdoblju, u terminu redovnog tehničkog pregleda).

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik prometne sigurnosti. Prvih 15.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji na poklon će dobiti pakiranje od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila, koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima, čime se vozače želi dodatno motivirati da pristupe akciji.

U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.

RSS