Europska središnja banka zatražila od banaka eurozone pregled planova za kontinuitet poslovanja za vrijeme koronavirusa

Europska središnja banka (ECB) zatražila je od banaka eurozone da pregledaju svoje planove za kontinuitet poslovanja i radnje koje mogu poduzeti kako bi se pripremile i umanjile potencijalne štetne učinke koronavirusa.

ECB je od banaka tražila da uspostave adekvatne mjere za kontrolu infekcije na radnom mjestu i osiguraju da su spremne za rad na drugoj lokaciji, ako to bude potrebno.

Virus COVID-19 ubio je više od 3000 ljudi i zarazio desetke tisuća, uglavnom u Kini i Italiji, te se sada proširio na više od 60 drugih zemalja.

ECB je održala telefonsku konferenciju na kojoj je raspravljala o hitnom odgovoru na izbijanje virusa, ali djelovanje politike nije bilo na dnevnom redu.

U pismu bankama rečeno je kako se trenutno stanje proaktivno procjenjuje i da se testira postojeći IT kapacitet s obzirom na potencijalni porast cyber napada i veće sve oslanjanje na usluge internetskog bankarstva.

Izvršni odbor ECB-a najavio je niz operativnih mjera radi zaštite vlastitog osoblja od rizika povezanih sa širenjem koronavirusa, a originalni članak pročitajte na portalu Business Insurance.

PO/Foto: Pixabay