Eksperti sigurnosti o sigurnosti zdravstvenih ustanova

Dinka Rajčić, Dražen Jurković, Maja Pavelić Opuhač

U zagrebačkom hotelu Sheraton danas je održana konferencija “Kako podići razinu sigurnosti u zdravstvenim ustanovama?”, u organizaciji Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske i Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Pozdravljajući nazočne dr. Dražen Jurković, direktor UPUZH-a podsjetio je nazočne na niz bolnica u kojima su se u prethodnom vremenu dogodila krizna stanja i nasilja naspram zdravstvenih djelatnika. Jurković je istaknuo da UPUZH oštro osuđuje napade na djelatnike zdravstvenih ustanova ali i izražava zabrinutost da bi se napadi mogli i intenzivirati.

Pozdravljajući nazočne Dinka Rajčić (na slici), potpredsjednica Hrvatske udruge menadžera sigurnosti izrazila je zadovoljstvo partnerstvom UPUZ-a i HUMS-a  u organizaciji konferencije.

U nastavku konferencije Rajčić, je predstavila ulogu i odgovornosti sustava sigurnosti u zdravstvu.

Zanimljivu prezentaciju imala je Iva Zrinka Kordić na temu protokola o radnjama i postupcima u slučajevima nastanka akcidentnih-kriznih situacija u Domu zdravlja Zagreb-Centar.

O suvremenim trendovima zaštite u zdravstvenim ustanovama, nadzoru u realnom vremenu u svrhu zaštite osoblja i pacijenata, prednostima integriranih rješenja u zaštiti zdravstvenih ustanova govorili su Antun Buterin iz Hikvisiona, Domagoj Bubalo iz Assa Abloya, Dario Dumić iz Tehnozavod Marušića i mr.sc. Ivan Bilać iz Eccosa.

DBO