EDUKACIJA OPERATERA VIDEO NADZORA O GRANICAMA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Poslovno učilište integralna sigurnost i razvoj iz Zagreba i Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, 22. ožujka 2017. u Hotelu ANTUNOVIĆ u Zagrebu, organiziraju novi ciklus edukacije – stručnog usavršavanja Operatera video nadzora zaposlenih u zaštitarskim trgovačkim društvima, općinama, gradovima i županijama, komunalnim poduzećima, komunalnom i prometnom redarstvu, iz područja osnova zaštite prava na dostojanstvo i privatnost pojedinaca pri video nadzoru javnih površina i radnog mjesta.

Edukacija traje 10 nastavnih sati, podijeljenih u IV. modula: Zaštita ljudskih prava pojedinaca u kontekstu video nadzora javnih površien i radnog mjesta, te Video nadzor javnih površina i radnog mjesta. Drugi modul je Zaštita privatnosti osoba a treći modul, Video nadzora javnih površina i radnog mjesta: Od normative do demokratizacije. Četvrti modul obrađuje pristup i upravljanje zapisima video nadzora.

Polaznici edukacije nakon svakog modula imati će pisani ispit, a na kraju programa najbolji stječu Certifikat iz područja osnova zaštite prava na dostojanstvo i privatnost pojedinaca pri video nadzoru.

Cijena edukacije iznosi 1.400,00 kuna, a prijaviti se možete putem e-maila: isr@isr.hr ili info@uhms.hr

Uz CD s prezentacijama predavača svaki polaznik dobiva dvije knjige, bestseler “Tko vas promatra?”, autora John Gibba i “U raskoraku” – ogledi o urbanoj (ne)sigurnosti, autora Alena Ostojića.

Osnovna svrha edukacije je da operateri steknu temeljna znanja o ljudskim pravima, posebno o pravu na zaštitu dostojanstva i privatnosti u okolnostima korištenja video nadzora javnih površina i radnog mjesta.

Riječ je o prvom takvom programu usavršavanju u Republici Hrvatskoj koje će održati eksperti za područje dostojanstva i ljudskih prava građana, zaštite privatnosti i nadzora radnika i građana te upravljanja video zapisima: Lana Velimirović Vukalović, prof., Dubravka Dolenc, dipl.iur., mr. Alen Ostojić i Marko Merkaš, dipl.ing.elektrotehnike.

Dijana Beg Ostojić