Doček nove 2019. na Times Squareu za dva milijuna posjetilaca pod budnim okom 7000 policajaca

Osiguranje NYPD na Times Square

Njujorčani i njihovi gosti moraju uživati i biti sigurni na dočeku nove 2019. godine. Na putu smo da ponovno postanemo najpristupačniji i najsigurniji veliki grad u SAD-u zahvaljujući policajkama i policajcima koji svakodnevno štite naš grad“, rekao je Bill de Blasio gradonačelnik  New Yorka u stožeru njujorške policije.

“NYPD rutinski obavlja  posao planiranja i osiguranja velikih događanja u New Yorku, pa tako i doček nove 2019. nije iznimka. U provedbi te zadaće partneri su nam državna policija New Yorka, FBI, transportna policija MTA i ostale službe”, rekao je šef njujorške policije James P. O’Neill .

Kao i prethodnih godina, dolazak na Times Squareu sa ruksacima, velikim torbama, kišobranima i alkoholnim pićima je zabranjen.

Svi posjetioci koji ulaze u zonu dočeka biti će pregledani detektorima metala na sigurnosnim kontrolnim točkama i odmah usmjeravani u slobodni prostor za posjetioce kako bi se izbjegla prenapučenost.

U svim hotelima oko Times Squara nalaze se policijski detektivi kako bi se prevenirao potencijalni napad snajperista iz hotela poput onog u Las Vegasu prošle godine kada je snajperist iz hotelske sobe ubio 59 osoba na festivalu country glazbe.

Brojne policijske snage koje uključuju  helikoptere, pse tragače, snajperiste, kao i 235 vozila s pijeskom koji se koriste za sprječavanje napada vozilom,  raspoređeni su u zonama sigurnosti.

Naravno, prostor dočeka pokriven je s 1200 kamera kamera koje se prate iz gradskog  ali i mobilnog stožera njujorške policije.

Prvi puta u povijesti njujorška policija koristiti će i flotu bespilotnih letjelica opremljenih termalnim kamerama s mogućnošću 3D mapiranja i jakim objektivima fotoaparata.

“Na 10 metara od vas biti će policajac.  Svatko tko vidi sumnjivu aktivnost treba upozoriti policajca ili nazvati 911. njujoršku policijsku službu za borbu protiv terorizma na  888-NYC-SAFE”, rekao je John Miller zamjenik šefa njujorške policije za obavještajne poslove i protuterorizam.

Posjetioce će zabavljati Sting, Snoop Dogg i Christina Aquilera.