Divljaštvo na Platku: Evo što je do sada utvrdila policija

Zimski uvjeti na Platku

Protiv trojice osumnjičenih koji su pretukli djelatnika HGSS-a i jednu djevojku nakon što su na skijalištu Platak BMW-om uništili stazu policija provodi kriminalističko istraživanje.

Incident se dogodio u nedjelju 29. siječnja u večernjim satima.

“Prema dosad utvrđenom, tučnjava između više osoba dogodila se oko 20 sati na skijaškoj stazi i to zbog kretanja osobnog vozila po toj stazi. Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze.

Budući da mu ovaj nije mogao pomoći 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno, a potom i fizički sukobio. U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe. Pri tome je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka“, potvrđeno je danas iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Tijekom dosadašnjeg istraživanja, policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godine, počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu. O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje, dodaju.
“Kriminalističko istraživanje se nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će biti podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja”, poručili su još.

RSS