DIPLOMATSKI SPOR: Francuska povukla veleposlanika iz Rima, jer Italija podržava ‘Žute prsluke’

436
prtsc Youtube
Francusko ministarstvo vanjskih poslova povuklo je svog ambasadora iz Italije na konzultacije, jer smatra da je Francuska bila podvrgnuta brojnim optužbama i nerazumnim napadima iz Italije.“Posljednja intervencija je niz u redovitim i neprihvatljivim provokacijama. Time se krši poštivanje demokratskog izbora prijateljskih i savezničkih naroda”, poručuju iz francuskog ministarstva.Kao što je naglašeno u sjedištu ministarstva vanjskih poslova u Parizu, sve ove akcije Rima bacaju sumnju na namjere talijanske vlade glede Francuske.

“U vezi s ovom neviđenom situacijom, francuske vlasti su odlučile povući francuskog veleposlanika iz Italije na konzultacije”, zaključio je ministarstvo vanjskih poslova.

Ranije je zamjenik talijanskog premijera Luigi di Maio podržao pokret “Žutih prsluka” u Francuskoj, ističući kako je Pokret 5 zvijezda spreman podržati prosvjednike. Pozvao je prosvjednike da ne odustaju i dodao da u Italiji prate postupke protiv francuskih građana.

Prije dva dana objavljeno je da se Di Maio sastao s predstavnikom “Žutih prsluka” Christopheom Chalençonom, što su u Parizu nazvali “najnovijom provokacijom Rima”.

RSS