Dan bez mobitela u prometu – HUMS organizira konferenciju ‘Mi i naši gadgeti u prometu’

Dan bez mobitela u prometu 2022 - pozivnica

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, u petak, 1. travnja 2022. u zagrebačkom hotelu International organizira konferenciju  ‘Mi i naši gadgeti u prometu’, koja se već tradicionalno orgranizira u okviru kampanje Dan bez mobitela u prometu.

 Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati najnovijeg istraživanja navika i ponašanja sudionika u prometu i utjecaja pandemije na korištenje mobitela. Prvo istraživanje provedeno je prije pet godina, a rezultati ovogodišnjeg istraživanja otkrit će koristimo li mobitele za vrijeme vožnje više ili manje nego ranije, bojimo li se kazni i koliko smo svjesni opasnosti koju donosi telefoniranje ili slanje poruka za vrijeme vožnje.

O stanju na hrvatskim cestama, gradovima i mjestima što se tiče korištenja mobitel u prometu, broju prekršaja i nesreća te utjecaju kazni na promjenu loših navika, doznat ćemo iz izlaganja predstavnika Ravnateljstva policije.

Hrvatske ceste i kompanija Ericsson Nikola Tesla predstavit će rezultate istraživanja identifikacije kritičnih mjesta na državnim cestama, a to su ona mjesta na kojima je zabilježeno intenzivnije korištenje mobitela u vožnji.

Hrvatske autoceste otkrit će kako se prema korištenju mobitela u vožnji odnose vozači autobusa i teretnih vozila.

Više informacija o projektu i kampanji možete naći na online komunikacijskim kanalima:  Web page   Facebook  Youtube  Instagram

 

DBO/ Foto: HUMS