BRIGA ZA SIGURNOST NAKON BREXITA: Velika Britanija želi i dalje partnerstvo s EU u borbi protiv terorizma

prtsc Youtube

Velika Britanija pozvala je na potpisivanje novog sporazuma o sigurnosti s EU nakon Brexit, kako bi pokušala spriječiti terorističke napade, priopćeno je iz britanske Vlade.

U priopćenju, koje je izdano nekoliko dana nakon što je aktivirana eksplozivna naprava u metrou u britanskoj prijestolnici, navodi se kako London želi održati postojeće partnerstvo sporazumom koji bi otvorio vrata široj suradnji, zbog povećane prijetnje terorista građanima Velike Britanije i EU.  Britanske vlasti navode da je od velike važnosti za javnu sigurnost da Velika Britanija i EU održe i prošire blisku suradnju nakon što London napusti Uniju u ožujku 2019. godine, prenosi AFP.

“Razvijanje novog okvira održive suradnje zahtijevat će isti nivo ambicije i Velike Britanije i EU i obje strane će morati gledati dalje od postojećih presedana trećih zemalja”, navodi se u novom sporazumu i dodaje se da bi London trebalo imati mogućnosti postići sporazum s Europolom o istom nivou suradnje kao što je sada. U priopćenju Londona navodi se kako Velika Britanija ne odbacuje mogućnost da ostane u Europolu i u europskom sustavu naloga za uhićenje.

RSS