Božinović se sastao američkim ministrom domovinske sigurnosti Wolfom

dr.sc. Davor Božinović

Uoči hrvatskog predsjedanja Vijećem EU na ministarskom sastanku, ministri unutarnjih poslova i pravosuđa SAD-a i Europske unije sastali su se u srijedu u Washingtonu.

Prije ministarskog sastanka Božinović je imao bilateralan sastanak s američkim ministrom domovinske sigurnosti Wolfom, na kojem su napravili retrospektivu svega postignutog od Božinovićeva posljednjeg posjeta Washingtonu prije nepune dvije godine.

Izrazili smo zadovoljstvo razinom suradnje i konkretnim doprinosima i jedne i druge strane kada govorimo o jačanju suradnje između MUP-a i agencija poput FBI-a i DEA-e.

“Posebno smo naglasili važnost velikih međunarodnih akcija kojima smo zajedno koordinirali kao što su Nana, Nexus i Familia gdje se pokazala sva učinkovitost hrvatske policije, ali i naše suradnje. Hrvatska je u međuvremenu ušla u program evidencije putnika u zračnom prometu uspostavili smo izravan link s centrom za terorizam, sve su to aktivnosti koje Hrvatsku u ovom području postavljaju kao jednog od važnijih američkih partnera”, zaključio je Božinović.

RSS/ Foto: HUMS