Božinović najavio novi set mjera i određena postupna popuštanja

Božinović najavio pooštravanje kontrole postojećih mjera
MUP RH

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović danas je najavio daljnje postupno popuštanje epidemioloških mjera.

Nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem i resornim ministrima u Banskim dvorima, Božinović je rekao da će, s obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju i povećani broj cijepljenih građana, novi set mjera donijeti određena postupna popuštanja.

Broj ljudi na okupljanjima povećat će se sa sadašnjih 25 na 100, očekuje se i otvaranje zatvorenih dijelova restorana, a na kulturnim događajima i u vjerskim objektima smanjit će se potrebna kvadratura po osobi sa 7 na 4 četvornih metara, najavio je.

Nadalje, produžit će se i vrijeme rada ugostiteljskih objekata s 22 na 23 sata te će se dopustiti sajmovi na otvorenom i gospodarske manifestacije na kojima se izlažu proizvodi, ali uz obvezu nošenja zaštitnih maski.

Nove blaže mjere važit će do sredine lipnja, a u međuvremenu će se dalje pratiti epidemiološka situacija i dinamika cijepljenja te će se s približavanjem ljeta razmišljati o daljnjem popuštanju mjera.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: MUP RH