Božinović najavio moguće popuštanje mjera

Božinović najavio pooštravanje kontrole postojećih mjera
MUP RH

Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će se idući tjedan, od 1. lipnja, promišljati o mogućem popuštanju mjera.

Božinović je rekao kako je pred nama tjedan u kojem ćemo promišljati o novim mjerama te da ćemo do tada vidjeti u kojem ćemo smjeru ići dalje s popuštanjima istih.

Vezano uz covid putovnice, o čemu je jučer donesena odluka na razini EU-a, Božinović je istaknuo da Hrvatska kao turistička zemlja ima jak motiv da se one što prije počnu primjenjivati.

Naglasio je kako covid putovnice nisu samo putni dokumenti već i potvrde koje mogu na vjerodostojan način posvjedočiti da je osoba cijepljena, testirana ili preboljela bolest.

Krunoslav Capak objavio je da su svi sudionici dva probna događaja – poslovnog eventa i vjenčanja, testirani su na covid-19 i negativni su na PCR testu.

Vili Beroš cijenio je da optimistični epidemiološki podaci omogućavaju pretpostavke za dobru turističku sezonu te da se broj cijepljenih povećava i kako smo premašili milijun utrošenih doza i dosegnuli 34,2% cijepljenih odraslih osoba.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: MUP RH