Borba protiv kibernetičkog terorizma na dnevnom redu summita G20 u Hamburgu

malcolmturnbull.com

Australski premijer Malcolm Turnbull (na slici) izjavio je danas u Melbourneu da će borba protiv terorizma u kibernetičkom prostoru biti visoko na dnevnom redu summita G20 u Njemačkoj, koji će se održati  6.-7. srpnja.

“To je postao veliki problem za obavještajne i sigurnosne agencije službe, ne samo u Australiji nego u cijelom svijetu”, rekao je Turnbull novinarima u Melbourneu ističući da kibernetički prostor ne može biti “neprovjeren prostor”, prenosi Australian News.
“To je jedan od onih problema koji zahtijevaju usklađeno međunarodno djelovanje. “Zakon mora prevladati i sigurnost mora prevladati na internetu kao što je i drugdje. Ovo je veliki izazov za vođe  G20…”, kazao je Turnbull.

Kako bolje iskoristiti društvene medijske platforme kao što su Facebook i Twitter u borbi protiv terorizma i širenja ekstremizma, biti će tema rasprave njemačke kancelarke  Angela Merkel.

Protiv summita vođa G20 najavljeni su veliki prosvjedi, tako da će o njihovoj sigurnosti brinuti 20.000 policajaca. Noć prije održati će se besplatni  Global Citizen festival na kojem će nastupiti  Coldplay, Shakira i Pharrell Williams.

Članice G20 čine 86 posto svjetskog gospodarstva, 78 posto svjetske trgovine i dvije trećine svjetske populacije.

DBO