Bivši specijalac pretukao kćer. Majka tvrdi da je policija reagirala tek nakon petog poziva

Bivši policajac S.F. koji je izašao uvjetno iz zatvora kako bi se brinuo za svoju djecu dok je njegova bivša supruga u bolnici na oporavku i koji je brutalno pretukao svoju 14-godišnju kćer rođen je u Brčkom, rodom je iz Gunje i bivši je pripadnik  specijalne policijske jedinice Alfa, piše Index. 

Ona je ispričala za Index da je sa sinom i kćeri pobjegla od njega 2014. godine i sakrila se u sigurnu kuću, te je za nasilje nad njom, čemu su svjedočila i djeca, osuđen te iste godine i dobio je 16 mjeseci zatvora, no odslužio je samo 10 mjeseci i pušten je radi dobrog vladanja.

“U zatvoru je trebao biti do 1. kolovoza, no pušten je opet zbog dobrog vladanja i zato što je inzistirao da mora biti s djecom dok sam ja na operaciji. Grozno mi je sve ovo, plačem cijeli dan radi kćeri, jako mi je teško”, rekla je.

Majka je objavila na 24sata snimku svog razgovora s policijom koju je, kaže, zvala pet puta.

“Zvala sam kćer oko 13 da vidim je li došla iz škole. Pitala sam ju jesu li tata i braco doma. Imam 7-godišnjeg sina s posebnim potrebama, ima Aspergerov sindrom. Kad mi je kći rekla da nisu doma, odmah sam zvala bivšeg koji mi se nije javljao. Potom sam je oko 15:30 ponovno zvala da krene na informatiku i opet je pitala jesu li se vratili, a ona je rekla da nisu. Zatim sam u 16:59 prvi put zvala policiju da im kažem da je bivši suprug alkoholiziran i da je s njim 7-godišnje dijete”, započela je priču majka, koja je potom kćer obavijestila da se ne uplaši, ali da će doći policija.

Ona je opet u 17:22 zvala policiju u Petrovoj da pita jesu li krenuli. Nakon što je od kćeri čula da ih još nema, opet je u 17:39 zvala Petrovu i rekli su joj da su na postupanju. U 17:46 zvala je ponovno kćer i čula da je tata tuče te opet zvala policiju i potom bez dopuštenja liječnika otišla iz bolnice i Uberom stigla do obiteljske kuće gdje je zatekla pretučenu kćer. U to vrijeme stigla je, navodi, i policija te su njenog bivšeg supruga odvezli u Vrapče, dok su kćer zaprimili u Klaićevoj gdje je zadržana tijekom vikenda.

“Zvala sam kćer opet u 17:46 i čujem je kako vrišti ‘tata nemoj me tući, molim te’ i sina u pozadini kako urla. Izletjela sam iz svoje bolesničke sobe, sestre su me zaustavile da moram potpisati i čekati doktora, ja govorim da ću potpisati, ali ne čekam doktora. Zovem Uber i na Heinzelovoj iz auta vidim policiju pod rotirkama kako odlazi prema našoj kući. Kći me zove sa susjedovog mobitela jer joj je tata razbio i mobitel i kaže mi da je ok. Policija i ja dolazimo skoro u isto vrijeme, kad sam je vidjela, pala sam u nesvijest”, rekla je za Index.hr

Više o ovom slučaju pročitajte OVDJE.

RSS