BEZ KIBERNETIČKE SIGURNOSTI NEMA SIGURNOSTI JAVNE VODOPSKRBE

Skradinski buk

Međunarodno  savjetovanje  na temu Kritične infrastrukture – sigurnost vode i javne vodoopskrbe održati će se u Opatiji, 15.-16. travanj 2020., u Amadria Grand Park Hotel 4 opatijska cvijeta.

Cyber (ne)sigurnosti javne vodoopskrbe središnja je tema savjetovanja. O primjena odredi Zakona o kibernetičkoj sigurnosti operatera ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga u praksi, govoriti će  Alen Delić, DIVERTO Zagreb, potpredsjednik HUMS-a i predsjednik odbora za informacijsku i kibernetičku sigurnost HUMS-a.

Na panelu o fizičkoj i cyber (ne)sigurnosti javne vodoopskrbe očekuje se zanimljiva sučeljavanja predstavnika državne uprave, ZSIS-a, CERT-a, akademske zajednice, javne i privatne sigurnosti.

U ostvarivanju sigurnosti vode i javne vodoopskrbe potrebna nam je holistička sigurnost. Zato je ovaj fokus na cyber (ne)sigurnost vodnog sektora  razumljiv jer postoje vjerodostojne kibernetičke prijetnje nacionalnoj kritičnoj infrastrukturi uključujući vodni sektor. Prve analize primjene odredbi Zakona o kibernetičkoj sigurnosti operatera ključnih usluga  pokazuju značajne mogućnosti da se vodni sektor podigne na višu razinu zrelosti kibernetičke sigurnosti. O tome koje su to mogućnosti, koja su to ključna područja na koja vodni sektor treba usmjeriti aktivnosti u kibernetičkoj sigurnosti, biti će više riječi na ovom savjetovanju, rekao je Alen Ostojić,CSO,CMKS,CMS, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Svaki sudionik savjetovanja dobiva poklon paket organizatora u kojem se između ostalog nalazi: Knjiga autora  Branko Mihaljević-Ivan Nađ: Osnove korporativne sigurnosti, HUMS, Zagreb, 2018.; Knjiga autora Branko Mihaljević-Alen Ostojić:  Koncepti kriznog upravljanja i kritične infrastrukture, HUMS, Zagreb, 2019.; CSO – Časopis za menadžment sigurnosti, broj 5-2019.

Organizatori savjetovanja su Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, Poslovno učilište integralna sigurnost i razvoj, Zagreb i Asocijacija menadžera korporativne sigurnosti JI Europe (SEECSA).

Više o programu i uvjetima sudjelovanja zatražite putem e-maila: info@uhms.hr

DBO/ Foto: npkrka.hr