Beograd nabavio najsigurnije autobuse za prijevoz školske djece

školski autobusi Beograd
Grad Beograd

Grad Beograd nabavio je osam novih školskih autobusa za prijevoz učenika i predškolske djece.

Siniša Mali gradonačelnik Beograda je rekao da su prvi put u povijesti  GSP-a nabavljeni školski autobusi za prijevoz djece. Riječ je o prvih osam, dok se do sredine srpnja  očekuje još četiri autobusa koji će biti na raspolaganju djeci školskog i predškolskog uzrasta od 1. rujna, precizirao je Mali.

– Ovo su najsigurnija vozila u floti GSP-a, koja će se u suradnji sa općinama koristiti za djecu koja duže putuju do škole, ali i za ekskurzije, aktivnosti djece u predškolskim ustanovama i djece sa posebnim potrebama. A sve sa ciljem da naši mališani imaju siguran i kvalitetan prijevoz – kazao je gradonačelnik, piše beoinfo.

On je istaknuo da je ovo veliki iskorak za GSP, jedna nova stranica u povijesti tog poduzeća, a kao rezultat strategije Grada Beograda da se povećava ukupan kvalitet prometa u prijestolnici.

– U protekle dvije godine nabavljeno je 65 novih autobusa, sada i 12 školskih. Do kraja godine na beogradske ulice stiže i 30 novih, zglobnih autobusa, čime pokazujemo da jasnom strategijom poboljšavamo kvalitet prometa u našem gradu i od koje nećemo odustati – najavio je Mali i dodao da su novi autobusi proizvod domaćeg proizvođača iz Novog Sada, čime Grad Beograd potiče razvoj domaćeg gospodarstva.

Sva sjedišta imaju sigurnosne pojaseve, u autobuse se ulazi samo na prednja vrata, ali  postoje i sigurnosna vrata u zadnjem dijelu vozila. Sva vozila su klimatizirana , što samo ukazuje da povećavamo razinu usluge i sigurnosti za našu djecu – kazao je direktor GSP-a Željko Milković.

Gradski čelnici su se, posle primopredaje osam novih školskih autobusa, provozali sa mališanima do Studentskog trga, gdje su ih počastili sladoledom.

DBO