Bali deportira Amerikanku nakon tweetova o LGBT zajednici i životnom stilu

Bali deportira Amerikanku
Unsplash/@radoslavbali

Amerikanka Kristen Gray bit će deportirana iz Indonezije nakon objavljivanja niza tweetova koji su izazvali burnu reakciju na društvenim mrežama nakon što je Bali nazvala LGBT prijateljski nastrojenom destinacijom.

U nizu tweetova Gray je opisala o pogodnostima svoje odluke da se sa svojom djevojkom preseli na tropski otok, opisujući ga kao savršen lijek, mjesto koje podržava LGBT zajednicu i gdje niski troškovi života omogućuju luksuzan način života.

Podsjetimo, Indonezija je država s najvećim udjelom muslimana na svijetu i njena LGBT zajednica godinama se suočava s diskriminacijom i ponekad nasilnim napadima, samo 9% Indonežana, prema istraživanju centra Pew iz lipnja prošle godine, smatra homoseksualnost prihvatljivom.

Na njezine tweetove obrušili su mnogi Indonežani iz različitih razloga, uključujući navode da je možda varala sustav izbjegavanjem poreza, iskorištavanjem privilegija Zapada i očitim nedostatkom svijesti o indonezijskom društvu.

Nakon što je Gray u utorak pozvana na ispitivanje glasnogovornik Agencije za ljudska prava rekao je da će ju deportirati čim bude dostupan let, a trenutno se nalazi u imigracijskom pritvornom objektu.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: Unsplash/@radoslavbali