Anušić najavio: Krećemo protiv hibridnog rata saveznika Rusije u JI Europi

Anušić najavio: Krećemo protiv hibridnog rata saveznika Rusije u JI Europi
nato.int

Ministar obrane Ivan Anušić u Bruxellesu je, po završetku ministarskog sastanka u NATO-u na kojem se planirao srpanjski summit saveza u Washingtonu, komentirao vruće teme, poput (ne)dostizanja cilja izdvajanja za obranu u vrijednosti 2 posto BDP-a i pripreme za uvođenje neke nove vrste vojnog roka u Hrvatskoj, ali nešto treće iz njegove izjave moglo bi odjeknuti.

Kako javlja Večernji list, ne imenujući Srbiju, ali očito misleći na tu državu, ministar Anušić je najavio da će Hrvatska na summitu NATO-a u Washingtonu sredinom srpnja pokrenuti raspravu o hibridnom ratovanju deklariranih i nedeklariranih saveznika Rusije u jugoistočnoj Europi.

– Zna se o kome govorimo, zna se o kojim njihovim potezima govorimo – rekao je Anušić u izjavi novinarima u Bruxellesu.

– Znači, hibridni ratovi koji se vode ovdje, u jugoistočnoj Europi, a koji su produžena agresija ruske politike i ruske agresije u Ukrajini. Mora se jednostavno na drugačiji način s time obračunavati, hajmo to tako reći. Komunicirati na drugačiji način i povlačiti poteze koji će poručiti tim deklariranim i nedeklariranim saveznicima Rusije na ovim područjima da ne mogu sjediti na dvije stolice – dodao je ministar obrane.

Više pročitajte OVDJE.

RSS