Ante Gašpar, potpredsjednik korporativne sigurnosti i integriteta u Coca-Coli gost Hrvatskih dana sigurnosti 2023

Ante Gašpar, potpredsjednik korporativne sigurnosti

Na sedamnaestom izdanju opatijskih Hrvatskih dana sigurnosti, koji se održavaju od 27. – 29 rujna, biti će puno tema i govornika. Među njima je i Ante Gašpar, potpredsjednik korporativne sigurnosti i integriteta u Coca-Coli Europacific Partners, jednoj od vodećih svjetskih tvrtki za proizvodnju robe široke potrošnje. U toj ulozi igra ključnu ulogu u identificiranju, razvoju i provedbi sigurnosnih strategija i programa za sprečavanje zločina i ostvarivanje ukupne sigurnosti i integriteta.

Ante je odgovoran za razvoj sigurnosnih procesa, smanjenje rizika, reagiranje na incidente i ublažavanje odgovornosti u područjima kao što su financijska sigurnost, fizička sigurnost, zaštita informacija i rizik osoblja. Njegovo veliko iskustvo na ključnim vodećim pozicijama uključuje obnašanje dužnosti regionalnog službenika za sigurnost u Europi i višeg direktora korporativne sigurnosti u Teva Pharmaceuticalu, globalnom lideru u generičkim i biofarmaceutskim proizvodima. Također je dao vrijedan doprinos kao voditelj operacija korporativne sigurnosti u Axel Springer AG, medijskoj i tehnološkoj tvrtki s globalnom prisutnošću u više od 40 zemalja.

Ranije u svojoj karijeri, Ante je bio direktor za prevenciju gubitaka i koordinatora za krize područja Srednja Europa u hotelima Ritz-Carlton i Marriott u Berlinu, Njemačka. Dobitnik je prestižnih nagrada kao što su Nagrada za regionalnog direktora godine Marriott 2007. i Nagrada predsjednika Ritz-Carltona 2005. za svoja izvanredna postignuća.

Međunarodnim zadacima u Indiji, Rusiji i Kataru,  Ante je stekao dragocjeno iskustvo u različitim kulturnim kontekstima. Njegova obrazovna pozadina u prodaji i marketingu osnažila ga je  razumijevanjem jezika poslovanja, omogućujući učinkovitu komunikaciju i usklađivanje sigurnosnih strategija s poslovnim ciljevima.

Ante aktivno doprinosi području sigurnosti kao član upravljačkog odbora OSAC-a (Savjetodavno vijeće za prekomorsku sigurnost) u SR Njemačkoj. Od 2008. godine aktivan je član ASIS Internationala, vodeće udruge profesionalaca za upravljanje sigurnošću širom svijeta.

Osim toga, Ante je na poziciji predsjednika Udruge za sigurnost u poslovanju za Berlin i Brandenburg, SR Njemačka.

S Antom će 1 na 1 o korporativnoj sigurnosti 4.0 razgovarati Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Više o programu i uvjetima sudjelovanja na Hrvatskim danima sigurnosti 2023., pogledajte na www.danisigurnosti.hr

 

DBO/ Foto: HUMS