2027. otvara se prvi svemirski hotel

Voyager Station
Instagram/@ellemenhk

Tvrtka Orbital Assembly, sa sjedištem u Kaliforniji, najavila je da će 2025. godine započeti izgradnju prvog svemirskog hotela, koji bi svoje prve goste trebao dočekati 2027. godine.

Voyager Station je rotirajuća svemirska stanica koja će stvarati umjetnu gravitaciju povećavajući i smanjujući brzinu rotacije, a na će se nalaziti apartmani s toaletima i tuševima, luksuzne vile, restorani, pa čak i košarkaško igralište.

Osim svemirskih turista, hotel je zamišljen za ugošćavanje nacionalne svemirske agencije koje provode istraživanje niske gravitacije.

Vanjski prsten rešetke (ORT) Voyager stanice okosnica je svemirskog hotela koja će pružiti osigurani nosač za hotelske stambene module, solarne panele, radijatore i željeznički transportni sustav te će imati pristupnu cijev koju će ljudi koristiti za kretanje.

Podsjetimo, Blue Origin , Space X i Virgin Galactic planiraju pokrenuti svoje prve misije sa svakodnevnim kozmonautima do kraja ove godine, a ako sve bude išlo po planu 2021. godina mogla bi biti godina u kojem započinje svemirski turizam.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: Instagram/@ellemenhk