10 tvrtki za cyber sigurnost na koje treba obratiti pozornost u 2020. godini

Mogućnost novog hakerskog napada
Al Jazeera

Najnovija Gartnerova prognoza informacijske sigurnosti i upravljanja rizicima navodi kako će potrošnja na informacijsku sigurnost i sustave upravljanja rizicima, širom svijeta, doseći 131B USD u 2020. godini, povećavajući se na 174B USD u 2022., od čega će približno 50B USD biti posvećeno zaštiti krajnje točke.

Predviđa se će zarada od prodaje aplikacije Cloud Security narasti sa 636 milijuna USD u 2020. godini na 1,63B USD u 2023. godini, dostižući 36,8% godišnju stopu rasta (CAGR) i vodstvo u svim kategorijama informacijskog i sigurnosnog sustava upravljanja rizicima.

Vrijednost aplikacije Security  narast će s 3,4 milijarde dolara u 2020. godini na 4,5 milijardi dolara u 2023. godini, dosegnuvši 9,7% CAGR-a.

Nadalje, predviđa se da će sigurnosne usluge ove godine napraviti profit od 66,9 milijardi dolara, što je povećanje u odnosu na zaradu od  62 milijarde dolara u 2019. godini.

Većina analitičara iz Information Security timova za cyber sigurnost zadovoljna je analizama sigurnosnih zapisa, sprečavanjem pokušaja kršenja pravila te istraživanjem potencijalnih slučajeva prijevare.

Iako 69% starijih rukovoditelja vjeruje da su AI i strojno učenje neophodni kako bi se uspješno odgovorilo na cyber napade, sve organizacije pod hitno bi trebale poboljšati sigurnost i otpornost krajnjih točaka, zaštititi vjerodajnice privilegiranog pristupa, smanjiti lažne transakcije i osigurati svaki mobilni uređaj primjenjujući načelo Zero Trust.

Mnogi se oslanjaju na AI i strojno učenje kako bi utvrdili jesu li zahtjevi za prijavu i resurse zakoniti ili ne, na temelju prijašnjih obrazaca ponašanja i uporabe sustava, ali u obzir bi trebalo uzeti i neke nove tvrtke.

U nastavku možete pronaći deset najboljih tvrtki za cyber sigurnost, koje u obzir uzimaju niz pokazatelja kako bi utvrdili je li pokušaj prijave, transakcija ili zahtjev za resursima sustava zakonit ili ne, na koje treba obratiti pozornost u 2020.godini.

Više pročitajte u originalnom članku na stranicama Forbes-a.

PO/Foto:Al Jazeera