ZAPALILI KUĆU BIVŠEG GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA: Policijski psi ušli im u trag

Dobila je što je tražila

Dvojica mladića uhićena su danas na Braču pod sumnjom da su u subotu navečer u Postirama podmetnuli požar u kući bivšega državnog odvjetnika Radovana Ortynskog, a kako se neslužbeno doznaje, na mjestu požara pronađeno je dosta tragova, što je policiji pomoglo da počinitelje uhite samo dan i pol nakon požara.

U požaru je, kako javlja Hina, uništeno prizemlje kuće, a očevid je nastavljen i u ponedjeljak.

Splitska policija zbog tajnosti izvida nije mogla otkriti pojedinosti, nego je samo službeno potvrdila da su dvije osobe uhićene. Neslužbeno se doznaje se da je riječ o dvojici mladića koji su od prije poznati bračkoj policiji. Njih su dvojica još na ispitivanju u supetarskoj policijskoj postaji, nakon čega bi tijekom dana brodom trebali biti prevezeni u zgradu splitsko-dalmatinske Policijske uprave te pritvorskom nadzorniku.

Pretpostavlja se da je šteta velika. Požar na vikendici Radovana Ortynskog buknuo je u subotu oko 21,30 sati, a vatrogasce su zvali prvi susjedi. Vatru je ugasilo 18 vatrogasaca pet minuta prije ponoći. U požaru je izgorjelo prizemlje kuće, a vatra nije zahvatila prvi kat, galeriju, tavan i krovište. Vatrogasci i policija pronašli su kanistar s ostatcima benzina te tragove krvi. Pretpostavlja se da su dvojica ušla u kuću provalivši balkonska vrata u prizemlju, pri čemu se jedan od njih ozlijedio, što je policiji pomoglo da ih brzo otkriju.

 

izvor: Hina/Net.hr