Zagrebački policajci otkrili potpuno neispravan autobus kojim su djeca trebala ići na more

Pixabay

Zagrebački policajci danas su spriječili moguću tragediju. Naime, pregledali su autobus kojim su učenici jedne zagrebačke škole trebali ići do grada na hrvatskoj obali, te utvrdili da nije tehnički ispravan.

Policijski službenici su vizualnim pregledom autobusa uočili tehničke neispravnosti, posebice u dijelu istrošenosti pneumatika te su autobus uputili na izvanredni tehnički pregled.

Na izvanrednom tehničkom pregledu ovlašteni službenici Stanice za tehnički pregled utvrdili su više tehničkih nedostataka koji su okarakterizirani kao opasni, zbog čega je autobus isključen iz prometa dok se ne otklone nedostaci.

Utvrđeno je i da je vozač predugo vozio bez prekida što ih propisuje zakon.

“Sukladno zakonskim odredbama za počinjenje utvrđenih prekršaja predviđena je ukupna novčana kazna protiv vozača u iznosu od 590 eura, protiv pravne osobe u iznosu od 3000 eura te protiv odgovorne osobe u pravnoj osobi u iznosu od 940 eura”, napominju iz PU zagrebačke.

Tijekom 2022. proveden je ukupno 1941 nadzor autobusa i vozača koji njima upravljaju, pri čemu je utvrđeno ukupno 111 prekršaja. Takav nadzor policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provodit će i ubuduće, a s ciljem smanjenja teških prometnih nesreća, poručuju.

RSS