Zagrebačka policija otkrila laboratorij za uzgoj marihuane u kući

uzgoj marihuane u kući

Pretragom kuće policijski službenici pronašli tri improvizirana laboratorija  u kojima su bile posađene stabljike marihuane i 66.07 kilograma marihuane

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Policija sumnja da je 65-godišnjak protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u točno neutvrđenom vremenskom periodu, u kući na području Dubrave uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao te potom prepakiravao i preprodavao.

Policijski službenici su 26. siječnja 2024. godine pretragom kuće u Dubravi pronašli tri improvizirana laboratorija za uzgoj marihuane u kojima su uređaji za osvjetljavanje biljaka te uređaji za filtriranje i protok zraka, a kojima su stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja i u kojima je pronađeno zasađeno 366 komada stabljika marihuane kao i 66.070 grama marihuane pakirane u više različitih pakiranja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 65-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćila je PU zagrebačka.

DBO/ Foto: PU zagrebačka