Stručnjaci otkrivaju sve probleme i izazove gadgeta u prometu. Evo gdje i kada!

Foto: HUMS/ Jovica Drobnjak

 Konferencija “Mi i naši gadgeti u prometu – problemi i izazovi” koju organizira  Hrvatska udruga menadžera sigurnosti u okviru kampanje Dan bez mobitela u prometu održava se 16. listopada u Zagrebu u Hotelu International od 10 sati.

Ekrani mobitela nisu i jedini ekrani koje danas imamo u auto-kabini. S novim automobilima dolaze ugrađeni u upravljačku ploču sve napredniji komunikacijski uređaji. Stvaraju li nam oni distrakciju i kako se s tim nosimo u odnosu na sigurnost u prometu? Hoćemo li se i na koji način pobrinuti da imamo i tehnološki razvoj i moderne načine komunikacija, a da istodobno ne ugrožavamo svoje živote?

Na ova i slična pitanja po prvi će puta na temu sigurnosti u cestovnom prometu uz policijske i prometne stručnjake odgovore tražiti i predstavnici IT i autoindustrije, te predstavnici prijevoznika, taksista i profesionalnih vozača.

Na konferenciji „Mi i naši gadgeti u prometu – problemi i izazovi“ bit će prezentirana i publikacija pod nazivom „Mobitel – skriveni ubojica na cesti“ s rezultatima istraživanja distrakcije, prvi puta provedenog u Hrvatskoj kao ispitivanje reakcija vozača koji koriste mobitel tijekom vožnje, rekla nam je Renata Ivanović, voditeljica projekta Dan bez mobitela u prometu.

PROGRAM KONFERENCIJE Mi i naši gadgeti u prometu – problemi i izazovi_16102018

RSS