Saborski zastupnik Ivan Ćelić sudjelovao na konferenciji “Parlamentarci protiv droge”

Svijetsigurnosti.com

Potpredsjednik Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora Ivan Ćelić sudjelovao je na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji “Parlamentarci protiv droge” koja se održala u Moskvi u organizaciji Državne Dume. Na konferenciji su sudjelovali parlamentarci iz čak 44 zemlje svijeta.

U sklopu rasprave o poboljšanju zakonskog okvira za borbu protiv trgovine ilegalnim drogama, zastupnik Ćelić je predstavio hrvatska iskustva na tom području te Nacionalnu strategiju suzbijanja ovisnosti za razdoblje od 2018. do 2023. godine koja će po prvi put u Hrvatskoj obuhvaćati ne samo ilegalne droge nego i alkohol i kockanje. 

Prema redovitim godišnjim izvješćima o drogama koje objavljuje Europski ured za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA), Hrvatska je uvijek pri vrhu po pitanju učinkovitog i sveobuhvatnog pristupa u pružanju zdravstvenih usluga ovisnicima o drogama, osobito opijatskim ovisnicima. Na marginama konferencije, Ćelić se sastao s predsjednikom Odbora za vanjske poslove Dume Leonidom Slutskyem.

RSS