Pijan i naoružan nasred ulice oteo vozačicu, njezinu suputnicu i dijete, pa u Petrinji ispalio 28 hitaca u zrak

U prometnoj nesreći teško ozlijeđeno dijete
Wikipedija

Policija je utvrdila što se točno događalo u petrinji u utorak tijekom dana prije nego što je uhićen 48-godišnjak koji je u nekoliko navrata u raznim dijelovima grada pucao.

Naime, on je oko 13.25 sati u mjestu Gora na petrinjskom području držeći automatsku pušku na cesti zaustavio osobni automobil sisačkih registracija kojim je upravljala 44-godišnja vozačica. Pušku je uperio prema njoj i naredio da ga odveze do grada. Sjeo je u vozilo u kojem se još nalazila i 20-godišnja suvozačica te 11-godišnje dijete.

Dolaskom u Petrinju izašao je iz auta i otišao u Ulicu Matije Gupca gdje je na ulici kojom su prolazili pješaci i vozila, ispred ugostiteljskog objekta u zrak ispalio ukupno 28 hitaca. Potom je ušao u ugostiteljski objekt i kroz stražnja vrata izašao u dvorište gdje su ga uz uporabu sredstava prisile u 14.05 sati uhitili policijski službenici Policijske postaje Petrinja. Alkotestiranjem je kod 48-godišnjaka utvrđena prisutnost alkohola od 1,54 promila.

Osumnjičeni će tijekom dana uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, priopćeno je.

RSS