PANIKA U NEW YORKU – DRŽAVA ZABRANILA KORIŠTENJE KAMERA ZA NADZOR BRZINE U ZONAMA ŠKOLA

NYPD

Čak 132.253 vozača u vremenskom periodu od 25. srpnja do 10. kolovoza, prekoračila su dopuštenu brzinu od 16 km/h  u zonama 120 škola u New Yorku. Ovaj porazan podatak objavio je Ured za promet New Yorka, zahvaljujući deaktiviranim kamerama za nadzor brzine koje još uvijek bilježe brzinu, ali ne izdaju prometne kazne.

Do deaktiviranja  je došlo na osnovu odluke Države New York, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo kod njujorškog gradonačelnika Bill de Blasia ali i zabrinutost građana New Yorka.

„Zbog činjenice da kamere više ne izdaju prometne kazne, u nešto više od dva tjedna, na desetke tisuća vozača projurilo je pored naših škola. Ove smrtonosne vožnje zahtijevaju od Države New York da djeluje prije početka školske godine. Životi naše djece ovise o ponovnom stavljanju kamera u funkciju“, rekao je Bill de Blasio.

„Mi u Uredu za promet znamo da je prebrza vožnja vodeći uzrok smrtnosti u  prometu, i zbog toga smo nastavili bilježiti što se događa nakon zabrane korištenja kamera za nadzor brzine. Više od 130.000 nesavjesnih vozača svoje sugrađane dovode u veliki rizik, a zahvaljujući odluci Senata zbog toga neće snositi posljedice. Upravo zato Senat mora promijeniti svoju odluku prije nego nastupe nesagledive posljedice“, rekla je pročelnica za promet Polly Trottenberg

„Ovo je pitanje života i smrti, molimo Senat da ponovno aktivira kamere“, rekao je njujorški pročelnik za obrazovanje Richard A. Carranza . „Spremni smo za novu školsku godinu, ali ne možemo prihvatiti stvarnost u kojoj će naša djeca  biti manje sigurna na putu do i od škole. Program kamera za nadzor brzine je od vitalnog značaja za naše učenike , obitelji i naš Grad, zaključio je Carranza.

Prema podacima Ureda za promet New Yorka, od 2009. godine u njujorškim prometnim nesrećama dogodilo se 1.973 smrtnih slučajeva i 409.970 teže i lakše ozlijeđenih.

Njujorške kamere za nadzor brzine pokazale su se izuzetno učinkovite. Oko školskih lokacija u vremenskom periodu od 2014. do 2016. dovele su do  63 postotnog pada prebrze vožnje, dok je broj ozlijeđenih u školskim zonama pao za 17 posto, a broj smrtno stradalih za 55 posto.

DBO