NAKON SIRIJE TRUMP ‘JURIŠA’ I PREMA S. KOREJI: Američki nosač aviona na putu prema korejskom poluotoku

Otkriveno kako se Trumpov savjetnik zarazio koronavirusom
Wikipedia

Manje od 48 sati nakon što je napao sirijsku zračnu bazu kako bi kaznio Asadov režim zbog kemijskog napada, SAD je odlučio u subotu pokazati snagu i u okviru sjevernokorejskog nuklearnog spora.

Kako prenosi Net.hr, američki nosač zrakoplova i njegova flota kreću se prema korejskom poluotoku. Potvrdio je to i glasnogovornik američkog zapovjedništva na Pacifiku, spominjući jasno sjevernokorejsku nuklearnu prijetnju.

Sjeverna Koreja tijekom subote osudila je američki napad na Siriju, te naglasila kako je to još jedna potvrda da je njezin nuklearni arsenal potreban.

Nedugo nakon toga iz SAD-a je stigla zapovijed prema kojoj se vojne snage moraju rasporediti u zapadnom Pacifiku, kado dio ‘razboritih mjera’ te kako bi se održala sprenost na reakciju u bilo kojem trenutku, piše BBC.

Predsjednik Trump kazao je kako će Amerika na tom području djelovati sama ne bi li se na odgovarajući nači suočila s nuklearnim prijetnjama Sjeverne Koreje.

“Američko zapovjedništvo na Pacifiku naredilo je zračnopomorskoj skupini raspoređenoj oko nosača aviona USS Carl Vinson da bude na raspolaganju i prisutna na zapadu Pacifika i to iz predostrožnosti”, izjavio je njegov glasnogovornik, zapovjednik Dave Benham, ističući da “prijetnja broj jedan u regiji ostaje Sj. Koreja zbog svojeg neodgovornog, destabilizirajućeg i neopreznog programa raketa, i nastavka istraživanja kako bi se opskrbila nuklearnim oružjem”.

RSS