Ključni odbor usvojio optužbe protiv Trumpa, on tvrdi da je to politički dobro za njega

Američki predsjednik Donald Trump nazvao je proces svog opoziva prevarom, napominjući da mu ipak neće mnogo smetati dugo suđenje u američkom Senatu, javlja Anadolija.

U obraćanju novinarima u Bijeloj kući, nakon što je Odbor za pravosuđe Predstavničkog doma odobrio dvije optužbe protiv njega, Trump je osudio cijeli proces i nazvao ga “sramotnim”.

“Ovo je zaista vrlo tužna stvar za našu zemlju, ali se čini da će politički biti vrlo dobra za mene”, kazao je Trump, dodajući kako mu je porasla popularnost nakon priče o opozivu.

Naglasio je da želi vidjeti zviždača zbog čije su žalbe demokrati i pokrenuli opoziv.

Odbor za pravosuđe Predstavničkog doma SAD-a u petak je prihvatio dva članka u postupku opoziva Trumpa, a riječ je o opstrukciji Kongresa i zloupotrebi ovlasti.

Nakon dva dana rasprave, s 23 glasa ‘za’ i 17 ‘protiv’ prihvaćena su dva članka u postupku opoziva. Svi demokrati su glasali ‘za’, dok su se republikanci usprotivili odluci koja sada ide pred Predstavnički dom na glasanje.

Ako i Predstavnički dom prihvati barem jedan od članaka, slijedi postupak u Senatu gdje bi se američki predsjednik suočio s optužbama u ambijentu sličnom suđenju.

Još nije poznato kada će Predstavnički dom održati glasanje, ali očekuje se da se to dogodi prije obustave rada Kongresa zbog božićnih praznika idućeg tjedna.

RSS