KINI JE PREKIPJELO: ‘Prestanite nas prozivati za kibernetičko špijuniranje i hakiranje’

prtsc Ruptly/Youtube

Kina je u utorak pozvala relevantne zemlje da smjesta prestanu upotrebljavati izgovor takozvanog kibernetičkog špijuniranja i internetskog hakiranja kako bi narušili njezin ugled. Kina traži da se prestane s izjavama i djelima koja štete kineskim interesima i bilateralnim vezama.

“Ovo nije ništa drugo nego jedna od onih serija akcija nekoliko zemalja za narušavanje ugleda Kine,” rekla je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying na dnevnom susretu s novinarima.

Kina oduvijek vjeruje kako je kibernetička sigurnost globalno pitanje vezano uz zajedničke interese svih zemalja i treba biti zaštićena zajedničkim naporima međunarodne zajednice, rekla je Hua.

Kina je čvrsta podržavateljica kibernetičke sigurnosti i odlučno se protivi i bori protiv kibernetičkih napada u bilo kojem obliku, rekla je Hua, dodajući kako Kina zagovara da bi međunarodna zajednica trebala zajednički obrađivati prijetnje kibernetičkoj sigurnosti kroz dijalog i suradnju na temeljima međusobnog poštovanja, ravnopravnosti i međusobne koristi.

izvor: CRI