INTERPOL proveo tečaj obuke libijskih policijskih službenika za borbu protiv Internetskih aktivnosti terorista

Zabrinutost policije zbog zloupotrebe Interneta i kanala društvenih medija od strane terorističkih organizacija raste.

Naime, teroristi koriste Internet i kanale društvenih medija za radikalizaciju, regrutiranje, financiranje, planiranje i izvršavanje terorističkih aktivnosti.

Upravo iz tog razloga INTERPOL je proveo tečaj obuke za libijske policijske službenike kako bi ih naučili način na koji je najbolje iskoristiti Internet i određene stranice društvenih medija u protuterorističkim istragama.

Tečaj je održan u Tunisu od 20. do 24. siječnja, a pohađala su ga dvadesetorica stručnjaka za provođenje zakona iz Odjela za kriminalističku istragu (CID) i Odjela opće istrage (GID) u Tripoliju u Libiji.

Tečaj je sudionicima dao preporuke kako koristiti umjetnu inteligenciju za korištenje internetskih resursa u skladu s ljudskim pravima, libijskim mehanizmom za zaštitu podataka i međunarodnim standardima zaštite privatnosti i podataka.

Usmjeren na jačanje operativnih i analitičkih vještina libijskih službenika za provedbu zakona, tečaj je dio stalne suradnje INTERPOL-a i Libije u ovom području.

Ovu je inicijativu financirala je kanadska vlada (Global Relations Canada), podržavajući provedbu globalne strategije borbe protiv terorizma INTERPOL-a, a prisustvovao je i predstavnik kraljevske kanadske policije.

Originalni članak možete pročitati na službenoj stranici INTERPOL-a.

PO/Foto:Twitter