Hoće li protuimigrantska politika zaštititi nacionalnu sigurnost SAD? Trump je uvjeren da hoće

BBC prtsc

Američki predsjednik Donald Trump izrazio je u ponedjeljak zadovoljstvo odlukom Vrhovnog suda koji je djelomice odobrio njegovu protuimigrantsku naredbu, ocijenivši to pobjedom za nacionalnu sigurnost Sjedinjenih Država

“Kao predsjednik, ne mogu dopustiti da u našu zemlju ulaze ljudi koji nam žele zlo. Želim ljude koji mogu voljeti SAD i njegove građane i koji će biti dobri radnici”, istaknuo je Trump u priopćenju.

“Odluka koju je jednoglasno donio Vrhovni sud jasna je pobjeda za našu nacionalnu sigurnost”, dodao je, istaknuvši da je njegova odgovornost “broj jedan” kao vrhovnog zapovjednika jamčiti sigurnost Amerikanaca.

Izvršna naredba kojom se privremeno zabranjuje ulazak državljanima šest muslimanskih zemalja – Sirije, Libije, Irana, Sudana, Somalije i Jemena – u SAD, i svim izbjeglicama, svima koji nemaju jake veze sa Sjedinjenim Državama.

Trumpova administracija sada može zabraniti ulazak državljanima šest većinski muslimanskih zemalja Bliskog istoka koji nemaju “dokazane veze” u Americi, a ovakva će situacija trajati sve do sljedećeg zasjedanja Vrhovnog suda u listopadu.

RSS/Hina/Telegram