Do zlatnog standarda menadžera korporativne sigurnosti neće biti lako doći

Alen Ostojić

Najmanje viša stručna sprema (prvostupnik) i 10 godina radnog iskustva u korporativnoj sigurnosti od čega najmanje 5 godina na nekoj od odgovornih pozicija u korporativnoj sigurnosti  ili visoka stručna sprema  (stručni specijalist, magistar struke) i 7 godina radnog iskustva u korporativnoj sigurnosti od čega najmanje 3 godine radnog iskustva na nekoj od odgovornih pozicija u korporativnoj sigurnosti, čine kvalificiranost za upis na program stjecaja zlatnog standarda – certifikata menadžera korporativne sigurnosti.

Polaznici/ce koji upišu program, biti će u obvezi biti nazočni najmanje 70 posto nastave na svakom modulu i polagati ispit na kraju svakog modula, ali najviše dva puta. Ukoliko polaznik ne položi ispit, prestaje mu status polaznika programa.

Zašto su uvjeti za upis ovog programa, za koji već sada vlada veliki interes, tako rigidni pitali smo Alena Ostojića, predsjednika Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

“Ne čini mi se da su uvjeti rigidni. Riječ je ipak o tzv. zlatnom standardu za menadžere korporativne sigurnosti. Danas na vrata naših korporacija kucaju brojni sigurnosni izazovi s kojima se treba znati nositi. Ovaj program nudi nova znanja i kompetencije u osam ključnih područja  koja podižu razinu  kompetencija za upravljanje korporativnom sigurnošću”, objašnjava Ostojić.

Iako još uvijek ne želi otkriti tko su nositelji osam ključnih modula, saznajemo da je riječ o istaknutim znanstvenicima, ali i top menadžerima korporativne sigurnosti koji dolaze iz HUMS-ove Mreže direktora korporativne sigurnosti.

DBO/ Foto: MUP RH