24 C
Donji grad
20.05.24
Portal svijetsigurnosti.com

COVID-19 (koronavirus) Hrvatska info

COVID-19 Hrvatska info

Stranica sadrži aktualne podatke sa važnim informacijama vezanima uz trenutnu situaciju s CUVID-19 (Koronavirus) te savjete vezane uz sigurnost i zaštitu stanovništva kao i informacije o cijepljenju.

SIMPTOMI I KOGA ZVATI

!!!Poseban broj za informacije o koronavirusu!!! 

Pozivni centar (link za zvanje) 113 Radno vrijeme: ponedjeljak-petak od 8:00 do 15.30 h Telefon za dogovor termina: 01 2902 486 E-mail adresa za dogovor termina: avrckovi@kbd.hr Potrebna je D2 uputnica od obiteljskog liječnika. U bliskih kontakata osobe s potvrđenom COVID-19 koji nemaju nikakve znakove bolesti rutinski se ne provodi testiranje na novi koronavirus. Razlog tome je što negativni nalaz testiranja u takvoj asimpotomatskoj fazi ne isključuje infekciju. Stoga se testiranje na SARS-CoV-2  provodi samo u slučaju postavljene sumnje na COVID-19 tj. kada se zadovolje klinički i epidemiološki kriteriji bolesti.

Cijepljenje  (misli na druge)

 

Nove epidemiološke mjere

Prema novoj odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, zabranjena su javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (dosad 100), a ona s COVID potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba

U zatvorenim prostorima zabranjuju se javna okupljanja s više od 25 osoba (dosad 50), a ona uz covid potvrde ograničavaju se na 100 osoba.

Detaljnije ovdje

ažurirano: 11.01.2022

 

SIMPTOMI: povišena tjelesna temperatura (nije pravilo), bolovi u mišićima ,kašalj, grlobolja, kratak dah.

Korisne informacije možete pronaći i na portalu: Koronavirus.hr

Rukovanje u vrijeme koronavirusa se smatra bliskim kontaktom za širenje bolesti koje se prenose kapljičnim putem, te se zbog toga preporučuje da se ljudi što manje rukuju, jer se time smanjuje rizik potencijalnog prijenosa bolesti koje uzrokuje novi koronavirus (COVID-19) i drugih bolesti koje se prenose tim putem. SAVJETI I UPUTE ZA VRIJEME EPIDEMIJE KORONAVIRUSA – KAKO PRAVILNO PRATI RUKE:

Pravilno pranje ruku COVID-19 koronavirus

– KAKO UMANJITI RIZIK OD ZARAZE:  Link – KAKO RAZLIKOVATI KORONAVIRUS OD GRIPE I PREHLADE: Link