Članovi SOC timova bore se sa sve većim izgaranjem

SOC 2020 security cyber
Pexels

Devo Technology navodi da iako su neke organizacije povećale financiranje sigurnosnih operacija (SOC), sveukupni dobici bili su neznatni, a najznačajnija pitanja nisu se samo nastavila, već su se uspostavilo da su se pogoršala.

Izvještaj, koji se temelji na anketi koju je proveo Institut Ponemon, utvrdio je kako 60% članova SOC tima još uvijek razmišlja o promjeni karijere ili napuštanju posla zbog izgaranja.

S pozitivne strane, važnost ulaganja u SOC i dalje je velika pa tako 72% ispitanika kategorizira SOC kao “bitno” ili “vrlo važno” u cjelokupnoj strategiji za kibernetičku sigurnost njihove organizacije, što je 5% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a prosječni godišnji proračun za cyber sigurnost drastično je porastao.

No, bol i prepreke s kojima se suočavaju članovi SOC timova su univerzalni i pogoršavaju se, a viši izvođači navode 10% više fizičke boli na ekstremnoj razini.

Analizom podataka dobivenih u istraživanju poznato su tri glavne akcije za vidljivo ublažavanje boli kod analitičara SOC-a; veća automatizacija radnog tijeka (71%), primjena napredne analitike/strojnog učenja (63%) i pristup većem broju izvan prakse sadržaj u kutiji (55%).

Detalje istraživanja možete pronaći ovdje.

PO/Foto:Pexels