BEČ: VIŠE SIGURNOSTI U JAVNOM GRADSKOM PRIJEVOZU

Wiener Linien

Beč nastavlja ulagati u sigurnost putnika u javnom gradskom prijevozu. Uz suradnju s policijom, bečko poduzeće za javni prijevoz „Wiener Linien“ raspolaže i vlastitim sigurnosnim timom od 60 zaposlenika zaduženih za održavanje reda i mira u javnom gradskom prijevozu.

Do kraja 2019. godine planirano je zapošljavanje dodatnih 60 sigurnosnih djelatnika kroz razne programe edukacije.

„Javni se prijevoz smatra jednim od najsigurnijih mjesta u gradu. Kako bi tako i ostalo, bečko je poduzeće za javni prijevoz poduzelo niz mjera koje stalno nadopunjuju“, naglasila je Ulli Sima, gradska vijećnica zadužena za javni prijevoz.

Tijekom ljeta su službenici imali priliku testirati tzv. body cams, kamere na tijelu. One djeluju preventivno i bilježe, audio i vizualnim putem, svaki susret službenika s putnikom. Do kraja će godine svi službenici biti opremljeni s kamerama na tijelu. Uz kamere na tijelima službenika, sve stanice podzemne željeznice pokrivene su i standardnim kamerama. Ukupno 2500 kamera snima sve stanice podzemne željeznice u gradu Beču.

Kako bi poboljšali osjećaj sigurnosti kod putnika, „Wiener Linien“ zamijenile su standardnu fluorescentna rasvjetu na stanicama s novom LED rasvjetom. Do kraja je godine planirana zamjena rasvjete na svim stanicama.

RSS/Foto: Ured Grada Beča u Zagrebu