Beč ulaže u borbu protiv nasilja

Austrija najavila nacionalni lockdown
Unsplash/@planiel

Grad Beč već dugi niz godina aktivno sudjeluje u borbi protiv nasilja nad ženama i djecom te je nedavno predstavio i novi paket mjera za sprječavanje nasilja i najavio da će austrijska prijestolnica samo u 2022. godini uložiti oko deset milijuna eura u ove svrhe.

Grad Beč izdvojit će ukupno dva milijuna eura za savjetovanje i pružanje pomoći žrtvama nasilja kao i za projekte i radionice za njegovu prevenciju.

Pritom će se dodatna financijska sredstva, na primjer, koristiti za proširenje ponude telefonskog savjetovanja za kojom je porasla potražnja tijekom pandemije koronavirusa.

U sklopu posebnog programa za borbu protiv nasilja održavaju se, na primjer, radionice u kojima se muškarce podučava nenasilnom ponašanju u partnerskim odnosima, a u kojima ubuduće neće sudjelovati samo oni kojima je to sudski naloženo, već će se za sudjelovanje dobrovoljno moći prijaviti svi zainteresirani.

U svrhu prevencije nasilja Grad Beč namjerava se posvetiti i radu s mladima pa će tako uz pomoć raznih aktivnosti deset bečkih škola iduće školske godine u većoj mjeri posvetiti pozornost temama poput jednakosti, razbijanju rodnih stereotipova i sprječavanju nasilja.

Beč bi do 2022. godine trebao dobiti i petu sigurnu kuću s više od 50 mjesta za žene i djecu, a njezinom će izgradnjom imati ukupno 225 raspoloživih mjesta za žrtve nasilja.

Više pročitajte ovdje.

PO/ Foto: Unsplash/@planiel