Beč potiče toleranciju i poštovanje različitosti već u vrtićkoj dobi

Beč potiče toleranciju i poštovanje različitosti već u vrtićkoj dobi
Pexels/Lukas

Borba protiv diskriminacije u svim sferama društva, ravnopravnost svih dobnih i rodnih skupina te prihvaćanje različitosti načela su kojima se Grad Beč vodi kako bi svojim građanima, a time i pripadnicima LGBTIQ zajednice, omogućio jednakopravan život.

Dogradonačelnik Beča i član bečkog poglavarstva za obrazovanje Christoph Wiederkehr u dječjem vrtiću u okrugu Floridsdorf predstavio kutiju s informativnim sadržajem o duginim obiteljima sljedećim riječima: „Obrazovanje i pedagogija ranog i predškolskog odgoja igraju važnu ulogu u borbi protiv homofobnih, transfobnih i interfobnih predrasuda i suzbijanju diskriminacije”.

Dugine obitelji su obitelji u kojima je barem jedan roditelj istospolne seksualne orijentacije. Kako bi i djecu iz duginih obitelji podržao u tom jedinstvenom iskustvu i pomogao im u njihovoj socijalnoj integraciji, a odgojiteljima dao alate za ostvarenje tog cilja, Grad Beč je u suradnji s Centrom za dugine obitelji u Beču i bečkom Udrugom za podršku i promicanje duginih obitelji „FAmOS“ osmislio kutiju s informativnim sadržajem za i djecu i njihove odgojitelje.

Kutija prigodne ambalaže u duginim bojama tako obuhvaća opsežnu brošuru s informacijama o tome kako djecu i suradnike u dječjim vrtićima upoznati s duginim obiteljima te knjigu o obiteljskim raznolikostima.

U kutiji se također nalaze plakati i bojanke za djecu koje tematiziraju različite vrste obitelji, a sadrži i dodatne informacije za odgojitelje o programu i ponudi Centra za dugine obitelji i Udruge “FAmOS”.

Kutije s informativnim sadržajem su besplatne, a uskoro će ih primiti svih 350 gradskih vrtića, a jednako tako će biti na raspolaganju svim privatnim dječjim vrtićima u Beču.

Više pročitajte ovdje.

PO/ Foto: Pexels/Lukas