Airbnb zapošljava tajni tim i troši milijune dolara za prikrivanje incidenata koji se dogode u apartmanima

Airbnb zapošljava tajni tim i troši milijune dolara za prikrivanje incidenata koji se dogode u apartmanima
Pexels/cottonbro

Airbnb zapošljava tajni tim koji se brine o incidentima koji se dešavaju prilikom iznajmljivanja smještaja te ih drži podalje od medija i koji osoblju daje blanko čekove kako bi pomogao žrtvama silovanja ili platio za čišćenje raskomadanih ljudskih ostataka.

Izvješće Bloomberg Businessweeka, koji je intervjuirao nekoliko bivših članova tajnog sigurnosnog tima, navodi kako Airbnb godišnje potroši oko 50 milijuna dolara na isplate domaćinima i gostima kada stvari krenu po zlu.

Tim koji je unutar tvrtke poznat pod nazivom “black box”  sastoji se od oko 100 agenata iz različitih svjetskih gradova od kojih neki imaju i pozadinu u vojsci ili hitnim službama.

Članovi tima imaju odriješene ruke kada je u pitanju plaćanje “odštete“ domaćinima i gostima u najgorim kriznim situacijama prilikom iznajmljivanja smještaja.

Njihov zadatak je držati incidente poput seksualnih napada, ubojstva i smrti izvan očiju javnosti.

Nekoliko bivših sigurnosnih agenata Airbnb-a opisalo je opseg svojih zadataka pa su tako naveli i ekstremne slučajeve čije primjere, kao i detalje o black box timu, možete pronaći ovdje.

PO/ Foto: Pexels/cottonbro